29 augusti 2020
10:30

Vejby IF

Referat: Helsingborgs IF blå - Vejby IF

Tredje matchen för hösten, och den första av två mot HIF. Vi visste att det skulle bli tufft, HIF är såklart ett bollskickligt och spelande lag, men ändå blev vi lite chockade över hur pass skickliga det verkligen var. Efter några minuter av kamp satte sig matchen, och det är HIF som tar tag i taktpinnen. De rullar upp på ena kanten, vänder tillbaka, vänder en gång till, och vi blir helt utspelade. Helt logiskt kommer även 1-0 när vi inte lyckas få bort bollen, men resultatet står sig till paus och vi är trots allt fortfarande med i matchen. Efter att vi konstaterat att vi inte kan mäta oss med deras individuella skicklighet, och en liten taktisk förändring går vi ut till andra med en tro om att det går att vända. Trots att de bara tre minuter in utökar till 2-0 så glömmer vid det och gör det vi pratat om paus, nämligen går högt upp och jobbar hårt för att inte låta de få igång sitt passningsspel. Vi lyckas otroligt bra, och när vi efterhand även börjar vårda bollen så börjar chanserna komma. Reduceringen kommer mitt i perioden, när Wille bryter sig fram igenom mitten och blir nedsparkad, och Kalle förvaltar straffen på bästa sätt. Vi ser ut att gå in i andra pausen i underläge när Otto stressar deras mittback till ett misstag, och Troy drar en boll efter marken till en fri Elwin som placerar in bollen mellan benen på målvakten, 2-2.

Inför tredje är det bara att gå ut och fortsätta som i andra, men det blir snabbt tydligt att vi blir slitna av det hårda arbetet, och trots att defensiven fortfarande är stark orkar vi inte riktigt vårda bollen. När vi sedan står fyra killar runt en HIF:are och låter honom gå igenom är det inte konstigt att de återigen lyckas ta ledningen, och luften går ur oss lite. Men vi får snabbt tillbaka energin, Otto får ett läge där målvakten gör en fin räddning, och deras försvarare räddar på mållinjen när Wille försöker sätta dit returen. Men med bara två minuter kvar på klockan sätter Sune snabbt igång en frispark till Hugo som sätter vidare upp den till Troy, som sätter ned den mot Otto, som vänder inåt i plan, avancerar, och trycker upp den i nättaket! Inte långt senare blåser domaren av matchen, och 3-3 är ett faktum.

Efter matchen är det lite blandade reaktioner, såklart är vi glada för upphämtningen och spela lika mot HIF, men vi känner också att vi skapade tillräckligt med chanser för att kanske gå segrande ur striden. Men hela matchen inräknad är nog kryss ett rättvist resultat sätt till matchen som helhet. Återigen en psykologiskt stark match av oss, där vi först blir totalt utspelade, får ett mål i baken när vi ska ta tag i matchen, släpper in en boll när vi lyckats komma tillbaka till 2-2, och hittar ändå kraften att kvittera matchen. Nu laddar vi för ny match nästa lördag, denna gången mot Ramlösa Södra.